Leef vrij

De kracht van het woord 'niet'.


Misschien heb je al eerder gehoord dat je hersenen het woord ‘niet’ niet kunnen registreren. Dit komt omdat je ergens op gaat focussen wat je niet wil. 
Denk niet aan een roze olifant.
 Is het gelukt?

Een voorbeeld. Wanneer je denkt ‘ik mag vandaag niet snoepen’, heb je direct een beeld voor je van iets ongezonds wat je lekker vindt. Het is nu meteen duidelijk voor je, je hebt zin in iets lekkers.

Het is dus beter om te denken wat je wel wil. Hoe meer beeld je kunt vormen van wat je wel wilt, hoe meer je hiernaar gaat verlangen en je hiervoor gemotiveerd voelt.

Een leuke oefening hoe beeldvorming werkt.
Stel je voor dat je een citroen vast hebt. Voel hoe de citroen in je hand ligt. Voel de ruwe schil en de temperatuur. In gedachten snij je de citroen met een scherp mes in stukken. Voel hoe het mes makkelijk door de citroen gaat. Wanneer de citroen gesneden is, ruik je de typische citroengeur. Het is een sappige citroen. Neem daarom nu een grote hap van de citroen…
En? Voel je extra speeksel in je mond?

Als dit niet heeft gewerkt, dan misschien dit. Zie voor je hoe iemand met zijn nagels over het zwarte schoolbord gaat. Skreeeetchhhhh…

geïnspireerd door frankbruining