Leef vrij

Eén is genoeg, twee is teveel.

Vorig jaar ben ik me gaan verdiepen in het ondernemerschap. Omdat ik hier weinig ervaring in had en het me heel interessant leek, ben ik o.a. webinars gaan volgen.Een waardevolle tip die ik kreeg was om me op één ding te gaan focussen.Naast de dansschool die ik heb (Anjoy-dans), wilde ik ook nog de training Veerkracht gaan geven.

Eén ding?
Ik was ervan overtuigd dat ik het met een goede planning allebei kon. En wat zou er met de training Veerkracht gebeuren? Ik wilde perse dat die van de grond zou komen.

Ik besloot toch de raad op te volgen en een tijdje alleen met Anjoy-dans bezig te zijn. Het werkte meteen en de dansschool is met een snel tempo gegroeid.
Nu dit lekker loopt, kan ik me weer focussen op Anjoy-Veerkracht. Iets waar ik ontzettend veel zin in heb en al een tijd naar uitkijk. Ik voel nu veel meer ruimte dan voorheen - zowel in tijd als in mijn hoofd - om hiermee bezig te zijn.

Ik schrijf dit verhaal niet voor niets. Het is een voorbeeld  van waar we vaker tegen aanlopen.
Herken je dat moment waarin je geen overzicht meer lijkt te hebben, dat je even niet meer weet hoe je het allemaal moet gaan doen? Het lukt misschien wel, maar met veel stress en achteraf had je het liever anders willen doen. Er zijn dan te veel dingen waarop we ons focussen.
Hoe zou het zijn als je deze stress niet meer hoeft te ervaren? Dat je op dat moment kunt kiezen om je maar met één ding bezig te houden en hiervoor de ruimte voelt.
Misschien denk je nu: ‘Maar dat kan toch helemaal niet? Het eten moet op tafel, mijn kind huilt en dan valt er net een pot saus op de grond.’
Juist dan focus je je op één ding. Wat is op dat moment het belangrijkste voor je? De rest kan namelijk wel wachten.
Dat kun je leren.